Végre megtaláltam a tökéletes gluténmentes panírozási módot, ráadásul a szokásos három összetevő helyett mindössze kettőre van csak szükség. Főleg azért nem rajongok a gluténmentes lisztekért, mert a legtöbb kukoricalisztet is tartalmaz, márpedig az én gyomrom úgy döntött, hogy a kukoricát sem tolerálja, sőt a kukoricaliszt gyors felszívódású szénhidrát, ami nem kompatibilis az egészséges életmóddal. Mit használok tehát panírozásra? Burgonyapelyhet. Ízre ugyanazt az élményt nyújtja, mint a hagyományos lisztes verzió, de állagra esküszöm jobb bundát kapok.
Hozzávalók:
- megtisztított, felszeletelt csirkemellfilé
- só, bors
- pici sóval felvert tojás
- burgonyapehely
Elkészítés:
- A csirkemellfilé szeleteket sózom-borsozom.
- Megforgatom a tojásban, majd a burgonyapehelyben.
- Kisütöm. Ha azt szeretnétek, hogy még jobb értékekkel rendelkezzen a végeredmény, akkor napraforgóolaj helyett használjatok kókuszolajat, vagy olaj helyett sütőben süssétek ki, miután egy kis EzCoat olajspray-vel lefújtátok.
Ha tetszett, köszönöm, hogy megosztod :)