Olyan kevés szénhidrát van benne, hogy egyáltalán nem túlzás a szénhidrátmentes jelző. Míg a hagyományos pudingokban a sűrítőanyag a keményítő, addig itt a konjac liszt tölti be ezt a szerepet. Márpedig a konjac, vagy más néven ördögnyelv liszt 100 grammjából 2 a szénhidrát, a többi rost, ami azt jelenti, hogy a lassú felszívódású szénhidrátokhoz tartozik. Hallelúja, hiszen akkor az IR-esek is fellélegezhetnek, ugyanis nem számolós szénhidrátról beszélünk ;) Tudjátok ezzel szemben mennyi szénhidrát van a keményítőben? 100 g-ban nagyjából 90 g... Ezért jobb, ha inkább messziről kerüljük a hagyományos pudingokat. Pedig milyen finomak! Na hát az a jó hírem van, hogy ez a házi, szénhidrátmentes puding ugyanolyan finom, és ugye még jobban is járunk vele. Ez a puding akkor hoz nagy megváltást, ha például közeledik az este, ami ugye nem a legmegfelelőbb étkezési időszak arra, hogy felpakoljunk szénhidrátból, de mi mégis valami édeset szeretnénk enni. Persze a nap bármely szakában csak jól járunk vele, de reggelire jobb, ha szénhidrátdúsabb pudingot eszünk, hogy legyen elég energiánk délig (hamarosan hozom azt a receptet is). Viszont ebédre is tökéletes desszert lehet egy tartalmasabb főfogás mellé. Én jól behűtve, gyümölcsökkel és tejszínhabbal egyszerűen imádom!
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 20 g Negyedannyi édesítő
- 15 g holland kakaópor
- 5 g konjac liszt (tudom nem olcsó alapanyag, de látjátok milyen kevés kell belőle)
- 0,5 l tej (esetemben cukormentes mandulatej)
Elkészítés:
- A száraz összetevőket elkeverjük egy edényben.
- Hozzáöntjük a tejet és közben egy kézi habverővel csomómentesre keverjük.
- Folyamatos kevergetés közben addig főzzük, amíg besűrűsödik. Én akkor zárom el alatta a gázt, mikor az első levegőt kiköpi magából a massza.Remélem értitek. Ha nem, úgyis látni fogjátok főzés közben, higgyétek el :D
Ha tetszett a recept, nyugodtan osszátok meg, segítsetek téríteni(/teríteni) a házi fitt puding receptjét :P
Tipp: ha nem szeretnél méregetni minden alkalommal, amikor elkészíted, akkor mérj ki 200 g édesítőt, 150 g kakaóport és 50 g konjac lisztet egy üvegbe, alaposan rázd össze az egészet és már kész is az előre bekevert pudingporod. Ráírod valami kis papírkára, hogy 4 adaghoz 40 g kell a porból fél l tejhez, felmatricázod az üveget a papírkával és ennyi. Mikor főzni szeretnél, még a receptet sem kell keresgélned <3