AnyaFormában

AnyaFormában

Joghurtos-túrós kakaószelet

2020. május 19. - AnyaFormában

A kakaós laphoz

  • 5 tojás
  • 20 g negyedannyi (négyszeres erősségű) édesítő
  • 50 g zsírszegény, cukrozatlan kakaópor

A krémhez

  • 500 g túró
  • 350 g natúrjoghurt
  • 10 g negyedannyi édesítő
  • 1 zacsi expressz zselatin fix

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem légkeveréssel 160 fokra, légkeverés nélkül 180-ra.
  2. A tepsit kibélelem sütőpapírral (úgy könnyebb, ha először margarinnal vékonyan kikenem a tepsit, aztán belerakom a sütőpapírt, mert így a margarin miatt nem fog csúszkálni a papír).
  3. A tojásokat kettéválasztom, és a fehérjét elkezdem robotgéppel habosítani. Amikor már kezd kemény habbá válni, beleöntöm az édesítőt, de a habverést nem hagyom abba. Mikor megkeményedett a hab, vagyis fejére állítva nem esik ki (ha kiesik szívás), akkor a sárgákat kezdem verni, amíg az egyben lévő sárgák folyékonyak nem lesznek (kb 2 perc).
  4. Ezután fakanállal óvatos, de határozott, nagy mozdulatokkal a fehérjehabba keverem először a sárgákat, aztán a kakaóport. A kakaóport több, kisebb részletben szórom bele.
  5. Már majdnem kész vagyunk, már csak be kell tenni a sütőbe, és 12-15 perc alatt készre sütni (vigyázz, ennél ne süsd tovább, mert könnyen megég).
  6. Végül kiveszem a sütőből a piskótát, és amíg hűl, elkészítem a krémet: a zselatin expressz kivételével az összes hozzávalót keverőtálba mérem, és botmixerrel átmegyek rajtuk, hogy szép sima krémet kapjak. Ezután fakanállal belekeverem a zselatin fixet és kész is vagyunk.
  7. Majdnem, mert most összeállítjuk a sütit: a kihűlt lapot kiborítom a tepsiből konyharuhával letakart konyhapultra, majd kettévágom. Mivel az egész egy lapos piskótalap, nyilván nem vízszintesen, hanem függőlegesen �
  8. A tepsi egyik felébe visszateszem a piskótalap felét (azértmert ilyenkor még nem hat a zselatin, csak másnapra, úgyhogy a krém még folyós, de ha a tepsi egyik felébe visszateszem a lapot, akkor legalább 3 oldalról meg van támasztva a krém..és no para: a krém azért nem folyik annyira, hogy a 4.-en meglógjon � ), rákanalazom és elegyengetem a tölteléket, ráteszem a másik piskótalapot, kicsit megnyomkodom, hogy ne maradjon levegő a rétegek között, lefedem az egészet alufóliával, és hűtőbe teszem, merthogy készen vagyunk!

 

Kb. 8 szelet lesz belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaformaban.blog.hu/api/trackback/id/tr8415708062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása