AnyaFormában

AnyaFormában

Töltött paprika

2020. június 02. - AnyaFormában

Hozzávalók kb. 3 adaghoz:

  • 6 nagyobb darab paprika
  • 500 g darálthús
  • 120 g basmati/jázmin rizs
  • 1 tojás
  • 1 kk édes pirospaprika
  • pici bors
  • 1 kk só
  • 1 kk ételízesítő
  • 500 g paradicsom passata
  • 250 g víz

Elkészítés:

  1. A paprikákból kivágom a csumát és kiszórom a magokat.
  2. A darált húst összekeverem a Passata-n és vízen kívül a többi hozzávalóval.
  3. A passata-t és a vizet összekeverem, teszek bele 2-2 nagy csipet sót és negyedannyit.
  4. A paprikákba beletöltöm a húsos masszát, belefektetem őket egy nagy fazékba, rájuk öntöm a passata-s szószt, és nagy lángon felforralom.
  5. Mikor felforrt lefedem, lejjebb veszem a gázt és bő egy óra alatt puhára főzöm fedő alatt.
  6. Nem kevergetem, mert összetörnek a paprikák, hanem néha megrázogatom az edényt.
  7. A főzési idő letelte után egy paprikát félbevágok, picit kóstolok belőle, és ha puha, lezárom.

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaformaban.blog.hu/api/trackback/id/tr1315736240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása