Hozzávalók kb. 3 adaghoz:
- 6 nagyobb darab paprika
- 500 g darálthús
- 120 g basmati/jázmin rizs
- 1 tojás
- 1 kk édes pirospaprika
- pici bors
- 1 kk só
- 1 kk ételízesítő
- 500 g paradicsom passata
- 250 g víz
Elkészítés:
- A paprikákból kivágom a csumát és kiszórom a magokat.
- A darált húst összekeverem a Passata-n és vízen kívül a többi hozzávalóval.
- A passata-t és a vizet összekeverem, teszek bele 2-2 nagy csipet sót és negyedannyit.
- A paprikákba beletöltöm a húsos masszát, belefektetem őket egy nagy fazékba, rájuk öntöm a passata-s szószt, és nagy lángon felforralom.
- Mikor felforrt lefedem, lejjebb veszem a gázt és bő egy óra alatt puhára főzöm fedő alatt.
- Nem kevergetem, mert összetörnek a paprikák, hanem néha megrázogatom az edényt.
- A főzési idő letelte után egy paprikát félbevágok, picit kóstolok belőle, és ha puha, lezárom.