AnyaFormában

AnyaFormában

Meleg édesburgonya saláta céklával

2020. május 22. - AnyaFormában

Hozzávalók kb. 2 adagra:

  • 500 g édesburgonya meghámozva, kockára vágva
  • 250 g sertéskaraj/sertéscomb nagyon picire kockázva
  • fél vöröshagyma apróra vágva
  • fél cékla kockázva
  • 1-2 ek zsiradék
  • 2 bazinagy csipet só
  • bors
  • kevés kakukkfű
  • krémfehér/feta sajt kockázva (ízlés szerinti mennyiség)
  • fekete/zöld olívabogyó (ízlés szerinti mennyiség)

 

Elkészítés:

  1. A forró zsiradékba beleküldöm a hagymát és a húst, majd közepes lángon dinsztelem őket.5 perc múlva mehet hozzájuk a cékla és a fűszerek is. Ezután az egészet lefedem fedővel.
  2. Mikor már az egész kb 15 perce dinsztelődik, akkor hozzárakom az édesburgonyát is.
  3. Újabb 15 perc és némi kóstolás után már minden megpuhult, ezért el is zárom alatta a gázt, belekeverem a sajtot és az olívát, és kész is van.

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaformaban.blog.hu/api/trackback/id/tr6215712988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása