Hozzávalók kb. 2 adagra:
- 500 g édesburgonya meghámozva, kockára vágva
- 250 g sertéskaraj/sertéscomb nagyon picire kockázva
- fél vöröshagyma apróra vágva
- fél cékla kockázva
- 1-2 ek zsiradék
- 2 bazinagy csipet só
- bors
- kevés kakukkfű
- krémfehér/feta sajt kockázva (ízlés szerinti mennyiség)
- fekete/zöld olívabogyó (ízlés szerinti mennyiség)
Elkészítés:
- A forró zsiradékba beleküldöm a hagymát és a húst, majd közepes lángon dinsztelem őket.5 perc múlva mehet hozzájuk a cékla és a fűszerek is. Ezután az egészet lefedem fedővel.
- Mikor már az egész kb 15 perce dinsztelődik, akkor hozzárakom az édesburgonyát is.
- Újabb 15 perc és némi kóstolás után már minden megpuhult, ezért el is zárom alatta a gázt, belekeverem a sajtot és az olívát, és kész is van.