Hozzávalók:
- csirkecomb (de bármilyen másik husi is jó, vagy grill sajt, gomba)
- fűszersó/tetszőleges fűszerkeverék
Hozzávalók kb. 2 adag káposztához:
- fél lila káposzta
- 25 g száraz vörösbor
- só, bors, kömény, fahéj, szegfűszeg
- 20 g zsiradék
- 40 g víz
Elkészítés:
- A csirkecombot befűszerezem és (ha lehet) forró (kókusz)olajon alacsony lángon, fedő alatt, többször megforgatva serpenyőben kisütöm.
- A lilakáposztát megmosom, felvágom vékony csíkokra és a forró zsiradékon elkezdem dinsztelni.
- Negyed óra múlva befűszerezem, felöntöm a vízzel és a vörösborral, és fedő alatt puhára párolom. Akit nagyon fújnak a káposztafélék, az párolja minél puhábbra.