Hozzávalók kb. 2 adagra:
- 400 g zeller
- 25 g főzőtejszín
- fél vöröshagyma
- 90 g víz (ne öntsd ki a csapba az összes főzőlevet, 90 g-ot hagyj meg belőle)
- só
- pici ételízesítő
- kurkuma (csak egy pici kell bele, hogy szép sárga színt kapjon a püré, a kurkuma egyébként nagyon jó gyulladáscsökkentő hatású)
Elkészítés:
- A zellert és a hagymát felaprítom, sós vízben puhára főzöm.
- Amikor megfőtt, leöntöm róla a vizet és hozzákeverem a többi hozzávalót is, majd botmixerrel átmegyek az egészen, hogy pürét kapjak. A zellerpüré nem helyettesíti a fincsi krumplipürét, de nem is ez a cél, hanem az, hogy vacsira kímélő köretet ehessünk.
Hozzávalók a husihoz (kb. 2 adagra):
- 500 g csirkemell
- só
- bors
- kb. 50 g mustár
Elkészítés:
- A csirkemellet megtisztítom, levágom róla az inakat és kockákra vágom, majd összekeverem a többi hozzávalóval.
- Serpenyőben, nagy lángon kisütöm.
2 marék cukrozatlan, max édesítőszerrel készült savanyúságot eszünk a püré és a husi mellé.