AnyaFormában

AnyaFormában

Mustáros kockák zellerpürével

2020. május 26. - AnyaFormában

Hozzávalók kb. 2 adagra:

  • 400 g zeller
  • 25 g főzőtejszín
  • fél vöröshagyma
  • 90 g víz (ne öntsd ki a csapba az összes főzőlevet, 90 g-ot hagyj meg belőle)
  • pici ételízesítő
  • kurkuma (csak egy pici kell bele, hogy szép sárga színt kapjon a püré, a kurkuma egyébként nagyon jó gyulladáscsökkentő hatású)

Elkészítés:

  1. A zellert és a hagymát felaprítom, sós vízben puhára főzöm.
  2. Amikor megfőtt, leöntöm róla a vizet és hozzákeverem a többi hozzávalót is, majd botmixerrel átmegyek az egészen, hogy pürét kapjak. A zellerpüré nem helyettesíti a fincsi krumplipürét, de nem is ez a cél, hanem az, hogy vacsira kímélő köretet ehessünk.

 

Hozzávalók a husihoz (kb. 2 adagra):

  • 500 g csirkemell
  • bors
  • kb. 50 g mustár

 

Elkészítés:

  1. A csirkemellet megtisztítom, levágom róla az inakat és kockákra vágom, majd összekeverem a többi hozzávalóval.
  2. Serpenyőben, nagy lángon kisütöm.

2 marék cukrozatlan, max édesítőszerrel készült savanyúságot eszünk a püré és a husi mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaformaban.blog.hu/api/trackback/id/tr315718378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása