Vizes saláta
Hozzávalók:
- fejes saláta
- ecet
- víz
- só
- bors
- Negyedannyi Ugyanannyi cukorhelyettesítő
Elkészítés:
- A salátát megmosom.
- Egy edénybe vizet öntök, és a többi hozzávalóval ízesítem, folyamatosan kóstolom.
- Aztán belerakom a salátaleveleket a lébe.
Gombapaprikás
Hozzávalók:
- 1 kg gomba
- 2 vöröshagyma
- 2 tk pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
- só
- víz
- 200 g tejföl
- 2 ek teljeskiőrlésű liszt
Elkészítés:
- Az apróra vágott vöröshagymát elkezdem kevergetni 2-3 evőkanál olajon.
- Mikor elkezd sárgulni a hagyma, hozzáöntöm a felszeletelt gombát, kis ideig együtt pirítom őket, aztán megszórom a pirospaprikával, felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és sóval, borssal ízesítem.
- A tejfölben elkeverem a lisztet.
- Amikor a gomba megpuhult, akkor teszek egy evőkanál pörköltet a lisztes tejfölbe, simára keverem, majd beleöntöm az egészet a paprikásba, és utánaszórom a petrezselymet is.
- Néhányat rottyantok rajta, közben kóstolom, ha kell, utóízesítem.