AnyaFormában

AnyaFormában

Gombapaprikás vizes salátával

2020. május 07. - AnyaFormában

sali.JPG

Vizes saláta

Hozzávalók:

  • fejes saláta
  • ecet
  • víz
  • bors
  • Negyedannyi Ugyanannyi cukorhelyettesítő

 

Elkészítés:

  1. A salátát megmosom.
  2. Egy edénybe vizet öntök, és a többi hozzávalóval ízesítem, folyamatosan kóstolom.
  3. Aztán belerakom a salátaleveleket a lébe.

 

Gombapaprikás

Hozzávalók:

  • 1 kg gomba
  • 2 vöröshagyma
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • víz
  • 200 g tejföl
  • 2 ek teljeskiőrlésű liszt

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott vöröshagymát elkezdem kevergetni 2-3 evőkanál olajon.
  2. Mikor elkezd sárgulni a hagyma, hozzáöntöm a felszeletelt gombát, kis ideig együtt pirítom őket, aztán megszórom a pirospaprikával, felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és sóval, borssal ízesítem.
  3. A tejfölben elkeverem a lisztet.
  4. Amikor a gomba megpuhult, akkor teszek egy evőkanál pörköltet a lisztes tejfölbe, simára keverem, majd beleöntöm az egészet a paprikásba, és utánaszórom a petrezselymet is.
  5. Néhányat rottyantok rajta, közben kóstolom, ha kell, utóízesítem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaformaban.blog.hu/api/trackback/id/tr715669550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása