AnyaFormában

AnyaFormában

Bacon-be tekert spárga sült csirkével és hagymás krumplival

2020. május 29. - AnyaFormában

Hozzávalók a sült csirkéhez kb.2 adaghoz:

  • 250 g csirkemell 
  • szárnyas fűszerkeverék
  • zsiradék/olajspray

Elkészítés:

  1. A húst megtisztítom, befűszerezem, kisütöm.

A krumplihoz kb. 2 adaghoz:

  • 511 g krumpli
  • zsiradék (én most libazsírral csináltam)
  • 2 kisebb vöröshagyma

Elkészítés:

  1. A krumplit megtisztítom, vékonyra karikázom.
  2. A zsiradékot felforrósítom, ráteszem a krumplit, befűszerezem és fedő alatt, közepes lángon elkezdem sütni.
  3. A hagymát felkockázom, majd ezt is a krumplihoz adom.
  4. Ezután néha átkeverve addig sütöm, amíg a hagyma kicsit megpirul, és a krumpli puha lesz.
  5. Amikor a krumpli félpuha, leveszem a fedőt, hogy megpiruljon picit az egész. A végére igazi tört krumpli formája lesz, felesleges összetörni, magától megteszi majd �

Hozzávalók a bacon-ös spárához kb. 2 adaghoz:

  • 250 g zöldspárga
  • 80 g szeletelt bacon

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem légkeveréssel 180 fokra.
  2. A spárgát megmosom és a szára végéből levágok 1-2 centit, mert az fás szokott lenni.
  3. Két spárgát összefogok és betekerem 1 szelet bacon-nel.
  4. Sütőpapíros tepsibe rendezem a katonákat és addig sütöm, amíg a bacon szépen megpirul.

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaformaban.blog.hu/api/trackback/id/tr1615728696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása