Hozzávalók a sült csirkéhez kb.2 adaghoz:
- 250 g csirkemell
- szárnyas fűszerkeverék
- zsiradék/olajspray
Elkészítés:
- A húst megtisztítom, befűszerezem, kisütöm.
A krumplihoz kb. 2 adaghoz:
- 511 g krumpli
- zsiradék (én most libazsírral csináltam)
- 2 kisebb vöröshagyma
- só
Elkészítés:
- A krumplit megtisztítom, vékonyra karikázom.
- A zsiradékot felforrósítom, ráteszem a krumplit, befűszerezem és fedő alatt, közepes lángon elkezdem sütni.
- A hagymát felkockázom, majd ezt is a krumplihoz adom.
- Ezután néha átkeverve addig sütöm, amíg a hagyma kicsit megpirul, és a krumpli puha lesz.
- Amikor a krumpli félpuha, leveszem a fedőt, hogy megpiruljon picit az egész. A végére igazi tört krumpli formája lesz, felesleges összetörni, magától megteszi majd �
Hozzávalók a bacon-ös spárához kb. 2 adaghoz:
- 250 g zöldspárga
- 80 g szeletelt bacon
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem légkeveréssel 180 fokra.
- A spárgát megmosom és a szára végéből levágok 1-2 centit, mert az fás szokott lenni.
- Két spárgát összefogok és betekerem 1 szelet bacon-nel.
- Sütőpapíros tepsibe rendezem a katonákat és addig sütöm, amíg a bacon szépen megpirul.