AnyaFormában

AnyaFormában

Palócleves

2020. május 12. - AnyaFormában

palocleves.JPG

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb kockákra vágva
  • 1 vöröshagyma
  • kb 2 tk pirospaprika
  • étolaj
  • 4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 4 szem krumpli
  • fél zellergumó
  • kb. fél kg vágott sárga hüvelyű zöldbab (én mirelitet használtam)
  • 2 babérlevél
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • fél csomag kapor
  • 1 leveskocka
  • 2-3 ek tejföl

Elkészítés:

  1. Kevés olajon az apróra vágott hagymát üvegesre párolom, majd hozzáadom a húst, amit fehéredésig párolok.
  2. Ekkor rászórom a pirospaprikát, jól elkeverem és felöntöm 1 l vízzel.
  3. Amíg a hús fő, megpucolom a zöldségeket és felszeletelem.
  4. Amikor a hús félpuha, kb bő fél óra főzés után a krumpli és a mirelit bab kivételével beleteszem a levesbe a zöldségeket és a fűszereket. 
  5. Ekkor annyi vizet adok még hozzá, hogy jól ellepje a zöldségeket és a húst. Ne legyen sok a lé, a cél, hogy egy tartalmas levest főzzünk. 
  6. Amikor már a zöldségek is kezdenek puhulni, beleteszem a kockára vágott krumplit és a jéghideg babot is. Közben folyamatosan kóstolunk, utóízesítünk.
  7. Ezután elérkeztünk végre ahhoz a pillanathoz, hogy minden puha. Jön az utolsó lépés: a tejfölt elkeverjük egy merőkanálnyi forró leveslével, majd az egészet beleöntjük a levesbe. Néhány rottyanás után kész is.

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaformaban.blog.hu/api/trackback/id/tr9815685694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása