Lehet csak teljes kiőrlésű lisztből is készíteni, de az a gyerekeimnek és nekem is kicsit túl tömör, ezért a megengedett határon belül maradva max.30%-ig meghagyom a receptekben a finom lisztet. A búzasikér elhagyható, ugyanannyi teljes kiőrlésűvel helyettesíthető, de aki teheti inkább szerezze be, mert csodás állagot ad a teljeskiőrlésű ételeknek.
Hozzávalók:
- 120 g búzaliszt
- 50 g búzasikér
- 230 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt (vagy tk búzaliszt)
- 1 csomag sütőpor (elhagyható)
- 3 tojás
- 120 g lágyra, de nem folyósra olvasztott margarin
- 25-30 g Négyszeres erősségű édesítő/DiaWellness 1:4 cukorhelyettesítő
- 5 dl tej (én cukormentes kókusz-vagy mandulatejet használok)
- csipet só
Elkészítés:
- A liszteket és a sót összekeverjük.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót és csomómentes masszát keverünk belőle a robotgéppel.
- Az előmelegített gofrisütőbe teszek megfelelő mennyiséget (mindenki látni fogja mi az, ami sok és már kifolyik a gépből, tehát neki mennyi gofritészta fér a gépébe) és kisütöm.