Ezzel a recepttel nem lehet mellélőni! Villámgyorsan kész van, nem kell a magasba dobálgatni, nem ragad le, egyszerűen tökéletes! Cukormentes és 70% benne a teljeskiőrlésű liszt ;)
Hozzávalók:
- 60 g finomliszt
- 140 g teljeskiőrlésű tönkölyliszt (de jó a teljes kiőrlésű búza is)
- 2 tojás
- 10 g negyedannyi ugyanannyi édesítő
- 1 tk sütőpor
- 250 g (cukrozatlan mandula)tej
- 4 ek kókusz(/napraforgó/olíva)olaj
Elkészítés:
- A hozzávalókat simára keverem, egy serpenyőt felforrósítok.
- A legkisebb lángra állítom a gázt, és jól megpúpozott evőkanálnyi kupacokat rakok a serpenyőbe. Nem kell őket izélgetni, maguktól kicsit szét fognak folyni.
- Amikor már 3-4 levegőbuborék van a palik tetején, akkor megfordítom őket, és a másik oldalukat is még kb 2 percig sütöm, amíg szép aranybarnák lesznek.
A gyümölcsszószhoz fagyasztott gyümiket elkezdtem lábasban melegíteni. Amikor felolvadtak, akkor pici vaníliás pudingport kikevertem épphogy csak annyi vízzel, hogy feloldódjon a por, majd ezzel besűrítettem a gyümölcsöket.