Hozzávalók 2 adaghoz:
- fél kg krumpli
- fél gerezd fokhagyma
- fél fej vöröshagyma
- 1 bazi nagy, 3 ujjal összefogott csipet só
- kevés bors
- 1 tojás
- kb. 25 g teljes kiőrlésű liszt
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra légkeveréssel (légkeverés nélkül 180ra), egy gáztepsit pedig kibélelünk sütőpapírral.
2. A krumplit és a hagymákat a kislyukún lereszelem (vagy aprítóba küldöm), majd összekeverem a többi hozzávalóval.
3. Egy evőkanállal kupacot rakok belőlük a sütőpapírra. Úgy egyengesd el az evőkanállal őket, hogy kb ujjnyi vastagok legyenek.
4. Lefújom őket olajjal/EzCoat/vagy más olajspray-vel, és sütőben kb 30 perc alatt, amíg meg nem pirulnak, megsütöm őket.