AnyaFormában

AnyaFormában

Szezámmagos-ketchup-os sült, kölessel és párolt zöldséggel

2020. május 12. - AnyaFormában

Hozzávalók:

  • csirkemell/sertéscomb/sertéskaraj ujjnyi vastag szeletekre vágva
  • pici olaj/EZ Coat olajspray
  • annyi ketchup (cukormentes), hogy ne égjen meg a husi sütés közben
  • (fagyasztott ) zöldségkeverék (bármilyen lehet)
  • 200 g köles
  •  víz
  • nagy csipet só
  • husikhoz való fűszersó
  • szezámmag

Elkészítés:

  1. A husit megmosom, levágom a zsíros részeket, felszeletelem, sózom, borsozom, ráöntöm a ketchup-ot és a szezámmagot, alaposan összekeverem, majd kevés zsiradékon, közepes lángon serpenyőben kisütöm mindkét oldalát. A csirkemellet nem kell fedő alatt, de mivel a sertésnek több idő kell, ezért azt fedő alatt sütöm puhára. Mikor már puha, akkor leveszem a fedőt és kicsit rápirítok.
  2. A köleshez felforralom a vizet, teszek bele sót/ételízesítőt, beleöntöm a kölest, elkeverem, és alacsony lángon, néha átkeverve puhára főzöm. Amikor már szinte az összes vizet felszívta, akkor kell elzárni alatta a gázt, és lefedni, hogy kicsit még puhuljon.
  3. A fagyasztott zöldségkeveréket serpenyőben, fedő alatt, pici sóval és kevés (csak hogy meg ne égjen) margarinnal/vajjal puhára párolom. Amikor már majdnem kész, leveszem a fedőt, és elpárolom alóla az összes vizet, vagy ha túl sok van alatta, akkor a legvégén leöntöm róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaformaban.blog.hu/api/trackback/id/tr9515685666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása