Hozzávalók:
- csirkemell/sertéscomb/sertéskaraj ujjnyi vastag szeletekre vágva
- pici olaj/EZ Coat olajspray
- annyi ketchup (cukormentes), hogy ne égjen meg a husi sütés közben
- (fagyasztott ) zöldségkeverék (bármilyen lehet)
- 200 g köles
- víz
- nagy csipet só
- husikhoz való fűszersó
- szezámmag
Elkészítés:
- A husit megmosom, levágom a zsíros részeket, felszeletelem, sózom, borsozom, ráöntöm a ketchup-ot és a szezámmagot, alaposan összekeverem, majd kevés zsiradékon, közepes lángon serpenyőben kisütöm mindkét oldalát. A csirkemellet nem kell fedő alatt, de mivel a sertésnek több idő kell, ezért azt fedő alatt sütöm puhára. Mikor már puha, akkor leveszem a fedőt és kicsit rápirítok.
- A köleshez felforralom a vizet, teszek bele sót/ételízesítőt, beleöntöm a kölest, elkeverem, és alacsony lángon, néha átkeverve puhára főzöm. Amikor már szinte az összes vizet felszívta, akkor kell elzárni alatta a gázt, és lefedni, hogy kicsit még puhuljon.
- A fagyasztott zöldségkeveréket serpenyőben, fedő alatt, pici sóval és kevés (csak hogy meg ne égjen) margarinnal/vajjal puhára párolom. Amikor már majdnem kész, leveszem a fedőt, és elpárolom alóla az összes vizet, vagy ha túl sok van alatta, akkor a legvégén leöntöm róla.