Kacsamell helyett lehet bármilyen másik húst sütni, én most ezt vettem ki a fagyasztóból. A tányérodon a zöldségekből és a husiból legyen a legtöbb, tükörtojásból max 3.
Egyben sült kacsamell
Hozzávalók:
- 1 kacsamell/fő
- só
- bors
- majoranna
Elkészítés:
- A kacsamellet megtisztítom a maradék tokoktól, tolltól, meg ilyen izéktől, és bevágom, szebben mondva beirdalom a bőrét.
- Bedörzsölöm mindenhol sóval, és beteszem egy hőálló tálba a zsíros részével lefelé.
- Megszórom borssal és majorannával.
- Öntök alá pici vizet, ,lefedem és légkeveréssel 160 fokra előmelegített sütőben (légk.nélkül 180fok) másfél órát sütöm.
- Ekkor leveszem a fedőt róla, megfordítom, hogy a zsíros rész legyen felül, és visszatolom a sütőbe.
- A hőmérsékletet feljebb veszem 20 fokkal, és addig sütöm, amíg szépen megpirul.
Tormakrémes zöldségek
Kedvenc zöldségeket (én most mirelit karfiolt és brokkolit választottam) pici vajon és kevés sóval fedő alatt puhára párolok.
A tormakrémhez tejfölt, icipici majonézt, sót és reszelt tormát kevertem össze.
Tükörtöjás
Ne olajban süssétek! Én EzCoat olajsprayt használok. Drága, de évek óta megvan :D De sokféle olajsprayt lehet kapni, pl. olívát is. Vékonyan befújom a serpenyőt, és úgy megy rá a tojás. Isteni ;) Végső esetben azt tudom javasolni, hogy 1-2 csepp olíva olajat/étolajat/kókuszolajat (amit használsz) szilikonos ecsettel elkensz a serpenyőben és kész.