AnyaFormában

AnyaFormában

Az elronthatatlan epersüti

2020. május 12. - AnyaFormában

Nem számít összeesik e a piskóta, vagy széttörik, esetleg elviszi a felét a macska; sőt az se számít, ha folyós lett a krém. Aki nagy konyhatündér, az természetesen megcsinálhatja tortaként, de nálunk nagyon bevált ez a mindentegybekeverünk verzió.

epersuti.jpg

Hozzávalók:

Piskóta

  • 5 tojás
  • 15 g Negyedannyi Ugyanannyi cukorhelyettesítő
  • 20 g búzaliszt
  • 50 g teljes kiőrlésű búzaliszt (teljes kiőrlésű tönkölybúza a legkirályabb)

 

Eperkrém

  • 2 dl habtejszín 
  • 250 g mascarpone 
  • 15 g Negyedannyi Ugyanannyi cukorhelyettesítő
  • 200 g eper

 

Elkészítés:

  1. A piskótához elkezdem felverni a fehérjéket. Mikor már kezd keményedni, akkor hozzáöntöm az édesítőt, és addig verem a robotgéppel, amíg kemény nem lesz.
  2. A tojássárgákat kicsit fellazítom villával (vagy a robotgéppel) és óvatosan beleforgatom a sárgákat a fehérjehabba. 
  3. Végül a lisztet is óvatosan beleforgatom.
  4. Sütőpapírt teszek egy 18-22 centis tortaforma aljára, beleöntöm a piskótamasszát, és légkeveréssel 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütöm. Akkor jó, ha nem remeg a piskóta közepe, illetve ha beleszúrsz egy hústűt, vagy hurkapálcát, és nem ragad rá.
  5. Amíg hűl a piskóta, elkészítem az eperkrémet: az epret botrmixerrel pürésítem. A habtejszínt kemény habbá verem, a mascarponét pedig elkeverem az édesítővel. 
  6. Beleforgatom a tejszínbe a mascarponét és az epret.
  7. Amikor kihűlt a piskóta, kockákra vágom, és az egészet a krémbe forgatom.
  8. Tetszőleges formába öntöm, eperrel rakom ki a tetejét.
  9. Másnap, mikor az ízek összeértek, még finomabb.

epersutii_1.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaformaban.blog.hu/api/trackback/id/tr4115685616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása