AnyaFormában

AnyaFormában

Borsófőzelék virsliérmékkel (vagy tojással)

2020. május 14. - AnyaFormában

Hozzávalók kb. 4 adagra:

  • 3 ek zsiradék
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • só, bors, max 1 leveskocka
  • 400 g forró víz
  • 1 kg mirelit borsó
  • virsli (90% fölötti hústartalom)
  • 100 g tej (növényi tej is tökéletes: cukrozatlan mandulatej/kókusztej)

(A főzelékeket amikor csak lehet, saját magukkal sűrítsük, liszt hozzáadása nélkül.)

Elkészítés:

  1. A zsiradékon megfonnyasztom a hagymát, ráborítom a borsót, felöntöm a vízzel és a tejjel, befűszerezem és fedő alatt kb 5-10 perc alatt puhára, de nem szétaszottá, hanem roppanósra főzöm.
  2. Ekkor kiszedek az egészből 300-400 g borsót egy tálba (attól függ mennyit szedek ki, hogy milyen állaggal szeretem a főzeléket, ezt úgyis látod majd főzés közben), az edényben maradtakon pedig átmegyek botmixerrel és pürésítem az egészet.
  3. Visszaöntöm a borsót az edénybe, egyet rottyantok rajta, kóstolom, és ha stimmel az íze, elzárom alatta a gázt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaformaban.blog.hu/api/trackback/id/tr7015692778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása